وی با تاکید بر لزوم رعایت فاصله گذاری اجتماعی افزود: در هنگام عطسه یا سرفه، ذرات آلوده به فاصله ۱.۸ متر رسوب میکند پس اگر در فاصله بیشتر از ۱.۵ تا ۲ متر قراربگیریم شانس رسیدن عفونت کمتراست.
علوی ادامه داد: تماس دست آلوده با چشمها ، بینی و دهان نیز قابل توجه است یعنی دستی که به محیط آلوده یعنی سطوح مشترک از جمله دسته مبل، کیبورد رایانههای مشترک، تلفن، دستگیره اتوبوس و دکمه آسانسور برخورد کرده باشد، پس شستن دستها با آب و صابون نقش اساسی دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: تجمع این ویروس در مکانهای شلوغ و تجمعات بیشتر است بنابراین زمانی که ۲ نفریا بیشتر دورهم جمع شوند شانس ابتلا بیشتر میشود پس باید از برگزاری از تجمعات و رفتن به مکانهای شلوغ و پر تردد تا حد امکان دوری کنیم.
وی اضافه کرد: بیماریابی و شناسایی افراد آلوده و جدا کردن آنها از جامعه، درمان و مراقبت از آنها نیز نقش اساسی در پیشگیری و انتشار ویروس کرونا در جامعه دارد.
علوی گفت: اما در صورت ابتلا به این بیماری، نداشتن مرگ و میراهمیت دارد پس افراد با سن بالا، دارای بیماریهای خاص، زنان باردار، مبتلا به دیابت، سرطان، کودکان و افراد ی که در مراکز نگهداری معلولان، معتادان و سالمندان به صورت مشترک زندگی میکنند بیشتر در معرض خطر قرار دارند پس مراقبت از آنها نقش اساسی دارد.
رییس مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: همچنین در یک مکان هرچقدر آلودگی بیشتر شانس انتقال عفونت بیشتر است بنابراین فضا باید به اندازه کافی آزاد باشد.
وی توضیح داد: به عنوان مثال باید از تجمع افراد در یک سالن محدود و سرپوشیده جلوگیری شود و بهتر این است که اگر قرار باشد افرادی به صورت اجتناب ناپذیر برای برگزاری مناسبتی دورهم جمع شوند در فضای آزاد و با فاصله باشند.
علوی گفت: تهویه فضا یعنی عوض کردن هوای سالن و ضد عفونی کردن سطوح مشترک و گند زدایی سطوح اهمیت زیادی دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز بیان کرد: سطح سواد جامعه نیز باید بالا برود چون بعضی مواقع بسیاری از کارها به رفتار ما بستگی دارد بنابراین با آموزش و آگاهی و بالا رفتن سطح سواد که منجر به تعهد و مسئولیت اجتماعی شود می توان از ابتلا به کرونا پیشگیری کرد.
وی تاکید کرد: بنابراین تمام موارد یاد شده به تنهایی کافی و موثر نیستند بنابراین علاوه بر ماسک باید از رفتن به مکانهای جای شلوغ و در فاصلههای نزدیک به هم اجتناب کنیم چون احتمال خطر ابتلا را افزایش میدهد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهوازشنبه هفته جاری در نشست ستاد مدیریت بیماری کرونا گفت: وضعیت خوزستان از لحاظ کرونا همچنان با ثبات است و تعداد بیماران بستری در هفته گذشته نسبت به هفته پیش از آن حدود ۸.۸ درصد افزایش داشته و حدود ۶.۴ درصد نیز موارد بروز در استان بالاتر رفته بود اما شیب نمودار تند نیست.
وی با بیان اینکه هفته قبل وضعیت کرونا در خوزستان کاهشی بود و آمار بیماران بستری ۶.۶ درصد کاهش پیدا کرده بود افزود: از همه مردم میخواهیم نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی توجه ویژه به خرج دهند.
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا ظهر دیروز ۲۶ آبان بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۵۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و سه هزار و ۱۳۳ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷۷۵ هزار و ۱۲۱ نفر رسید.
منبع;ایرنا